Jong talent

Meer dan tien jaar geleden startte het Brussels Operettetheater de ‘Jong Talent’- concerten.  

Het idee voor de nieuwe reeks kwam van Katelijne Goris, een dertiger en actief lid van de vereniging. Zij schreef een document waarin de krijtlijnen gepast getekend werden.
De nieuwe beleidsoptie werd concreet toen duidelijk werd dat de vereniging uit de rode cijfers raakte, en Axel Everaert enthousiast begon te programmeren.
Overigens de verschillende subsidiërende overheden lieten discreet maar duidelijk hun goedkeuring blijken Of: een samenloop van omstandigheden op een geschikt moment: het project 'Jong Talent' kon uit de steigers. We schreven de zomer 2007.

Jonge zangers en hun begeleiders, meestal op piano, krijgen bij ons een podium om hun kunnen te tonen en te laten horen in een programma van een uur. Op een paar uitzonderingen na gingen de concerten door in de Oude Kerk van Sint-Agatha-Berchem. De Oude Kerk heeft een dankbare akoestiek, er is geen omgevingslawaai, de zichtbaarheid kan niet beter en de locatie is gepast van omvang.
En bovenop: de begeleiders beschikken er altijd over een vleugelpiano die de stemmer perfect onderhoudt.

Op het podium kunnen de geselecteerde Jonge Talenten ervaring opdoen met het acteren en bewegen, vaak een aanvulling op hun opleiding.
Ze krijgen de kans op verkenning te gaan in de muziekliteratuur, daaruit een aangenaam en coherent programma samen te stellen, te werken aan podium- presence en bovendien leren ze contact te maken met het publiek! Onze ‘Jong Talent’-reeks heeft - en dat schrijven we met enige fierheid - zijn plaats verworven in het Brusselse concertleven.

Een overzicht van de concerten vind je rechts in het menu terug.

De concerten vinden plaats telkens in Sint-Agatha-Berchem Oude Kerk om 14u30 en 20u00

Drink na de voorstelling is voorzien.

Toegangsprijs 9 €, groepen 8 €
Leden van het Steuncomité ontvangen voor ieder concert twee vrijkaarten. Zie ook 'BOT en JIJ'.

Lid van het Steuncomité wordt u door de storting van € 50 op de rekening BE22 4329 1645 6147 BIC: KREDBEBB van het Brussels Operettetheater met vermelding ‘Steuncomité 2022’.

 

Reservatie : ga naar 'Praktische info' klik op °Reserveren kaarten of ga naar datum concert Jong Talent en gebruik RESERVEER ONLINE

Meer info: zie kalender en de nieuwskrant.