Jong talent

 

Meer dan tien jaar geleden startte het Brussels Operettetheater de ‘Jong Talent’- concerten.
Het idee voor de nieuwe reeks kwam van Katelijne Goris, een dertiger en actief lid van de vereniging. Zij tekende de krijtlijnen uit van hoe zij een concert zag dat volledig rond jonge talenten draaide.

De nieuwe beleidsoptie werd concreet toen duidelijk werd dat de vereniging uit de rode cijfers raakte. Artistiek leider Axel Everaert kon meteen enthousiast aan de slag gaan.
De verschillende subsidiërende overheden lieten overigens discreet maar duidelijk hun goedkeuring blijken toen ze hoorden van onze plannen.

Deze samenloop van omstandigheden zorgde met andere woorden voor het moment waarop het ‘Jong Talent’-project uit de steigers kon. We schreven zomer 2007.

Jonge zangers en hun begeleiders, meestal op piano, krijgen bij ons een podium om hun kunnen te tonen en vooral te laten horen in een programma van een uur.
Op een paar uitzonderingen na gingen de concerten door in de Oude Kerk van Sint-Agatha-Berchem. Die ontwijde kerk heeft een dankbare akoestiek met een optimale zichtbaarheid en een geschikte omvang, en bovendien is er geen omgevingslawaai. En bovenop kunnen de begeleiders beschikken over een gestemde en goed onderhouden vleugelpiano.

Op het podium kunnen de geselecteerde jonge talenten ervaring opdoen met het acteren en bewegen, als aanvulling op hun opleiding.
Ze krijgen de kans op verkenning te gaan in de muziekliteratuur, daaruit een aangenaam en coherent programma samen te stellen, te werken aan podium- presence en bovendien leren ze contact te maken met het publiek.

Onze ‘Jong Talent’-concertreeks heeft – en dat schrijven we met enige fierheid – zijn plaats verworven in het Brusselse concertleven.

Een overzicht van de concerten vind je rechts in het menu terug.

De concerten vinden plaats telkens in Sint-Agatha-Berchem Oude Kerk om 14u30 en 20u00

Drink na de voorstelling is voorzien.

Toegangsprijs 9 €, groepen 8 €
Leden van het Steuncomité ontvangen voor ieder concert twee vrijkaarten. Zie ook 'BOT en JIJ'.

Lid van het Steuncomité wordt u door de storting van € 70 op de rekening BE22 4329 1645 6147 BIC: KREDBEBB van het Brussels Operettetheater met vermelding ‘Steuncomité 2023’.

Reservatie : stuur een bericht naar brusselsoperettetheaater@gmail.com of reserveer via 02 201 11 90. Meer info: zie kalender en de nieuwskrant.