Jong Talent

Jong Talent

Datum: 
donderdag, 28 september, 2017 - 20:00
Activiteit: 
Solisten: 
Sandrine Mairesse, sopraan en Kyumin Chang, piano
Info: 

 Een mooi seizoenseinde

Sandrine Mairesse (25) rondde vorig jaar haar Masteropleiding af aan het Conservatorium van Maastricht bij Frans Kokkelmans. Zij vervolgde haar studies in Belgrado (Servië) om haar training in het operetterepertoire voort te zetten.

Sandrine begon als 9-jarige klassiek

te zingen met het kinderkoor van de Muntschouwburg. Het was de tijd van de dirigenten Antonio Pappano en Hartmut Haenchen en van zeer

bekende regisseurs.
Masterclasses volgde ze o.m. bij Claron MC Fadden, Peter Sellars en Janice Dixon. In 2015 kon ze aan de Mediterranean Opera Studio intensief aan de Italiaanse opera werken.

In verschillende producties in Maastricht vertolkte ze interessante rollen en tegenwoordig treedt ze regelmatig op als solist in het oratorium repertoire van componisten als Franz Joseph Haydn, Carl Orff, Johannes Brahms en Giovanni Battista Pergolesi.

In Berchem kan u o.m. verwachten: de aria Lucy uit ‘The Telephone’ van Gian Carlo Menotti en aria’s uit werken van Pjotr Tchaikovsky.
Ook te verwachten: Franse melodieën van o.m. Claude Debussy en Leo Delibes. De muziek van laatst genoemde werd vanwege haar ongedwongenheid en bekoorlijkheid in brede kringen gewaardeerd in de tweede helft van de 19de eeuw. Sandrine is gelukkig de componist niet vergeten.

Van de vakantieweken maakt de soliste overigens dankbaar gebruik om haar repertoire nog te verbreden.

We zijn benieuwd. 

Na de voorstelling wordt u een drink aangeboden.

Toegangskaarten kosten 9 euro; groepen van min. 6 personen betalen 8 euro per persoon.
Reservatie: via e-mail naar brusselsoperettetheater@gmail.com