Een uitzonderlijk project AFGELAST

Een uitzonderlijk project AFGELAST

Datum: 
donderdag, 7 mei, 2020 - 16:30
Activiteit: 
Solisten: 
Nele Raymaekers, sopraan en vrienden
Info: 

EEN UITZONDERLIJK PROJECT in de Oude Kerk in Berchem donderdag 7 mei om 16.30 uur.
                            NELE RAYMAERKERS, sopraan, en vrienden
Fien Huysentruyt, 
piano; Guy Foret, klarinet; Laurence Stas, actrice ; Jonas Tuch, graffiti artiest; Lena Meyskens, eindregie.

Omtrent het project, Nele: 'Verbinding en connectie, een persoonlijke keuze. De muziek weerspiegelt mijn verbinding met natuur, mezelf, liefde, vriendschap, water, dromen en muziek. Veel herkenning vond ik in teksten van Virginia Woolf, daarom gebruiken we fragmenten uit boeken waarin ik mij herken en die ook verbinding hebben met de muziek die ik zing.
Omdat ik veel beelden zie als ik zing, wil ik aan mijn publiek een visuele voorstelling geven in het thema van de muziek die we brengen. Daarom werk ik samen met Jonas Tuch, hij maakt een muurschildering met als inspiratie 'To be sung upon the water'.  In een projectie zal men het schilderen zien groeien tijdens de uitvoering van de liedcycus van Argento. De rode draad is de trouw aan mezelf, in de vorm van een trouwritueel. Lena Meyskens giet al deze elementen in een mooie performance'.

De muziek: 
 'Wesendonck lieder' van Richard Wagner, 'To be sung upon the water' van Dominiek Argento en 'Vissi d'arte d'amore'  uit Tosca van Puccini.

GRATIS TOEGANG.
Op 7mei kan men twee concerten bijwonen. Een prachtig  begin voor de nieuwe reeks 'Jong Talent-concerten'.
Reservatie: vermeld bij uw reservatie van het concert met Wanting Li (om 14.30 of 20 uur) of u dit 'Uitzonderlijk project' ook wil bijwonen.
                                 ZORG DAT JE D'ER BIJ BENT!