Operette

Operette

Datum: 
zondag, 20 december, 2020 - 17:00
Plaats: 
Solisten: 
Gianna Cañete Gallo (sopraan), Eric Reddet (tenor), Pierre Romainville (tenor), Daniel Mosquera Martinez (bariton)
Info: 

BA-TA-CLAN

 van Jacques Offenbach, een operette in één bedrijf.

Solisten: Gianna Cañete Gallo (sopraan), Eric Reddet (tenor), Pierre Romainville (tenor), Daniel Mosquera Martinez (bariton)
in een regie van Lieven Baert, met het orkest Nuove Musiche onder leiding van Eric Lederhandler en koorleden van het Brussels OperetteTheater.
Artistieke leiding: Axel Everaert.
Gezongen in de originele Franse taal met Nederlandstalige boventiteling.

Het verhaal
We bevinden ons in een ingebeeld China waar de koning Fé-Ni-Han (fainéant = vadsig) regeert. Hij moet het hoofd bieden aan wraakzuchtige samenzweerders. In zijn hofhouding vinden we Ké-Ki-Ka-Ko en Fé-An-Nich-Ton. Ze komen erachter dat ze eigenlijk gevangen genomen Fransen zijn, de eerste een geruïneerde burggraaf, de tweede een lichte sopraan op tournee. De twee valse Chinezen besluiten om samen te vluchten. Bij het weerklinken van het Bataclanlied ontdekken ze dat niet alleen Fé-Ni-Han maar ook de leider van de samenzweer-ders, Ko-Ko-Ri-Ko, Fransen zijn. In ruil voor de troon helpt die laatste de drie anderen om te vluchten.

Ba-ta-clan was Offenbachs eerste grote hit en wordt vaak als zijn meest geslaagde eenakter genoemd; ongetwijfeld is hét één van de meest ongebreideld kluchtige.

Ba-Ta-Clan, een chinioserie musicale (of operette), werd voor het eerst opgevoerd in het Théâtre des Bouffes Parisiens in december 1855.
De concertzaal Bataclan werd in 1864 gebouwd en genoemd  refererend aan Offenbachs operette Ba-ta-clan. Het opsplitsen van het woord ‘bataclan’ in drie monosyllaben moest de naam toen in beide toepassingen een Chinees tintje geven.
Op 13 november 2015 werd de Bataclan het mikpunt van een terroristische aanval waarbij 90 doden en honderden gewonden te betreuren vielen.

RESERVATIE via brusselsoperettetheater@gmail.com of 02 201 11 90
Tickets: 15 euro per persoon, groepen vanaf 6 personen: 12 euro.
Bedrag te storten op rekening BOT - BE59 7350 4732 0426 met vermelding van 'datum, aantal plaatsen, eventueel telefoonnummer'.

Parkeergelegenheid in KBC Parking, inrit via Opzichtersstraat 1080 Brussel.