Operette

Operette

Datum: 
zaterdag, 19 december, 2015 - 14:00
Solisten: 
Geoffrey Degives (tenor) - Wouter Vande Ginste,(bas-bariton) - Morgane Heyse (sopraan) - Joëlle Charlier (mezzosopraan) e.a.
Info: 

Jacques Offenbach is levend theater (Keulen 1819 - Parijs 1880)
De Mozart van de Champs-Elysées, zoals Rossini hem noemde, is de onbetwiste grootmeester van de komische opera, met o.a. Orphée aux Enfers, La Belle Hélène, La Vie Parisienne, La Grande-Duchesse de Gérolstein, La Périchole en tientallen opéras-bouffes en operettes. Onmiskenbaar is de invloed van zijn oeuvre op latere componisten van het operettegenre.
Ook vandaag is hij populair en staan zijn werken - in vaak ook vernieuwende versies - op de affiche van vermaarde grote en kleine theaters in de hele wereld.

Les Bavards, een sprankelijke muzikale komedie.
In deze Spaans-getinte farce, gebaseerd op Los Dos Habladores van Miguel Cervantes, wil een dolgedraaide, knorrige man de ziekelijke praatzucht van zijn echtgenote doen stoppen. Hiervoor schakelt hij een jonge armoedzaaier in. Maar de remedie blijkt erger te zijn dan de kwaal: zonder het te weten heeft hij een tweede praatvaar in huis gehaald, de soupirant van zijn nichtje dan nog wel.
De charme van deze operette schuilt zowel in het oerkomische libretto met typische satirische ondertoon waarbij een aantal clichés rond menselijke relaties op de korrel worden genomen, als in de vrolijk-uitgelaten muziek van Offenbach. Aanstekelijke joie de vivre.

Monsieur Choufleuri restera chez lui, is één van de grappigste en meest ambitieuze muzikale meesterwerkjes van Offenbach.
Monsieur Choufleuri, een nouveau riche, heeft zelf geen verstand van muziek, dit in tegenstelling met zijn dochter, die verliefd is op een jonge componist, met wie ze van haar vader echter niet mag omgaan. Le tout Paris is wel dol op opera, en Monsieur Choufleuri, die ervan droomt het puik van de Parijse bourgeoisie te behagen, organiseert het grootste 'bel canto'-recital ooit... in zijn salon. 
De drie Italiaanse zangers die hij engageerde laten het afweten en dit biedt het verliefde stel de kans omhem voor de gek te houden en hun slag thuis te halen.
Hilarisch hoogtepunt van deze komische en amoureuze verwikkelingen is een muzikale parodie op welbekende operamelodieën. 
Een mooie kans om je operakennis even te testen? 

Deze opéras-bouffes worden gebracht in de oorspronkelijke taal, met boventiteling in het Nederlands.
Dirigent: Stijn Saveniers - regie : Lieven Baert.

Reservering
via e-mail: brusselsoperettetheater@gmail.com; telefonisch: 02 201 11 90- Vooruitgangstraat 331, 1030 Brussel
Toegangskaarten
Individueel : € 32  Groepen (min. 8 personen): € 29 p.p. 
Uw reservering is pas definitief bij ontvangst van uw storting op rekening BOT BE22 4329 1645 6147.